Wie wordt de nieuwe Demouge?

Wie wordt Trekvogels' Next Demouge?

TEKST & FOTO'S MAARTEN OMVLEE

 

Vanaf 1 oktober 2015 werkt de ING Voetbalacademie van Trekvogels samen met de Voetbal Academie N.E.C./FC Oss. Deze samenwerking is op vrijdag 27 november bekrachtigd met de ondertekening van een convenant voor de duur van drie jaar. Net als JVC Cuijk, UDI'19 Uden, OSC Oosterhout, DIO'30 Druten, Theole Tiel en SC N.E.C. is Trekvogels een zogenaamde convenantclub van N.E.C. geworden. Samen met de amateurs van N.E.C. (SC N.E.C.) is het 1001 leden tellende Trekvogels de enige Nijmeegse voetbalclub die zo'n bijzondere band heeft met de jeugdopleiding van de Betaald Voetbal Organisatie van N.E.C.

TREKVOGELS 1

Jeugdspelers die op de Kwakkenberg op voetbalgebied opvallen, worden door dit convenant eerder opgemerkt. De buitenbeentjes krijgen, onder uitstekende omstandigheden, sneller dan voorheen, de mogelijkheid om door te stoten naar de voetbalschool van onze Nijmeegse Eredivisionist. Trekvogels groeit nog steeds. Vooral het aantal jeugdteams neemt toe. De droom om profvoetballer te worden is alom aanwezig aan de Luciaweg. Trekvogels wil haar talenten op een verantwoorde manier de kans geven om alles uit hun mogelijkheden te halen. De Voetbal Academie N.E.C./FC Oss is het logische vervolg voor beloften die op de ING Voetbalacademie van Trekvogels als het ware zijn uitgeleerd. Het beleid van Trekvogels is er op gericht om de eigen jeugdopleiding zo in te richten dat de echte talenten niet afgeschermd worden, maar volop de kans krijgen om het gevleugelde begrip 'The Next Demouge' te gaan invullen.

TREKVOGELS 2

Vanaf de oprichting van de club, in 1922, is er ooit maar één 'Rukmus' doorgebroken naar het betaalde voetbal. Weet je niet wie dat geflikt heeft? Vraag dan maar eens John Jochems naar Frank Demouge. Of bekijk één van de YouTube-filmpjes over deze levende Trekvogellegende, die bij N.E.C. onder Johan Neeskens, vanwege zijn fenomenale doorzettingsvermogen, in 2001 definitief doorbrak.

De Voetbal Academie N.E.C./FC Oss gaat de komende drie jaren de ING Voetbalacademie van Trekvogels begeleiden inzake talentherkenning en talentontwikkeling. Beide academies kijken exclusief bij elkaar in de keuken om elkaar beleidsmatig en organisatorisch verder te helpen. Onder het motto 'Samen een sterke jeugdopleiding'. Trainers van Trekvogels, degene die jeugdselectieteams trainen, worden door de Voetbal Academie N.E.C./FC Oss ondersteund in de vorm van cursussen en stageplekken op De Eendracht, naast de Goffert.

TREKVOGELS 3

Ben je jong en gek van voetballen? Wil jij 'The Next Demouge' worden? Laat bij Trekvogels zien wat je kan en wil om jouw droom na te jagen. In het warme nest van 'De Veugels' kunnen begaafde jeugdspelers met een gerust hart proberen hun vleugels uit te slaan. Aan het begin van dit seizoen zijn er al drie jeugdspelers uitgevlogen van de Kwakkenberg naar de Goffert. Tegelijkertijd blijft Trekvogels zich naast het nieuwe talentraject natuurlijk inzetten voor verantwoord voetbalplezier voor iedereen, op elk niveau.

TREKVOGELS 4

Laat 'The Next Demouge' maar komen. V.l.n.r.: Jan Wijnia, Piet Geerts, Roy de Haan, René Koster, Arno van Suilen.