Wat doen wij?

Wie kent 'm niet?

Lionel Messi.

Voor velen is de kleine Argentijn de beste voetballer van de wereld. Aller Tijden. Niet voor niets verhuisde Messi op zeer jonge leeftijd al vanuit zijn geboorteland Argentiniƫ naar Spanje, waar het Grote Barcelona hem onder zijn hoede nam.

De voetbalclub zag zijn talenten.

Wat is dan zijn talent? Nou, dat is eigenlijk een combinatie van twee bijzondere kwaliteiten. Lionel Messi is behalve razendsnel ook nog eens technisch begaafd. Zeer begaafd.

Messi laat zien dat techniek de basis van alle voetbal is.

Waar je aan snelheid verder niet zo heel veel kunt winnen, is voetbaltechniek tot op zekere hoogte aan te leren en verder te ontwikkelen.

Dat idee heeft de 90-jarige Trekvogels omarmd. In 2011 richtte Trekvogels de eerste Nijmeegse voetbalacademie op.

Onder leiding van een aantal geoefende Trekvogels-trainers krijgen alle pupillen op gezette tijden extra les in voetbaltechnieken. Ook hun trainers doen mee, zodat zij de geleerde oefeningen weer in hun eigen trainingen kunnen overnemen.

De academie is voor alle F-, E- en D-spelers en -speelsters van v.v. Trekvogels. Deelname aan de Voetbalacademie is gratis.

Maar de Voetbalacademie is meer: een eigen website (www.vavvtrekvogels.nl), een eigen Handboek techniektraining, een eigen kledinglijn, informatiebijeenkomsten voor de ouders, cursussen, toernooien, en gasttrainers. Er zijn sponsors die Voetbalacademie ondersteunen en waarschijnlijk dit jaar nog zal er een mini-stadion verrijzen op het complex aan de Luciaweg.

Niet iedereen wordt zo'n fabelachtige voetballer als Lionel Messi.

Klopt.

Maar kijk toch maar eens op een gewone woensdagmiddag rond op de velden van voetbalclub Trekvogels, aan de Luciaweg.

Daar dribbelen heel veel Messi's in de dop.

Nu nog klein, maar wie weet ooit erg groot.

Op vele manieren. Want iedereen kan een schaar of overstap leren en, geloof ons, iedereen kan een panna maken.