dames2

Talententrainingen voor Meiden

De ING Voetbalacademie van vv Trekvogels verzorgt sinds 2017 Talententrainingen voor Meiden. De Voetbalacademie wil op die manier talentvolle meiden helpen om hun droom te realiseren om de beste voetbalster te worden. Het eerste damesteam van Trekvogels speelt op het een na hoogste landelijke niveau (hoofdklasse). Om de doorstroming vanuit de eigen jeugd in een hogere versnelling te brengen, moeten talentvolle meiden op een goede en enthousiaste manier worden opgeleid en begeleid.

Bij vv Trekvogels blijven talentvolle meiden trainen en spelen in hun eigen jeugdselectieteams bij de jongens. Daar ontmoeten ze betere tegenstanders en meer sportieve weerstand, waardoor de meiden snel beter worden. Om de onderlinge binding tussen de talentvolle meiden te vergroten, gaan deze meiden regelmatig samen trainen. Deze trainingen worden verzorgd door Ellen van Eldik, trainer/coach van Trekvogels VR1. Ellen is oud-international en talentcoach bij de KNVB. Ellen zal bij deze trainingen worden geassisteerd door voetbalsters van Trekvogels VR1. Verder wordt aan de hand van de trainingen en de wedstrijden voor elke individuele speelster een Persoonlijk Ontwikkelingsplan gemaakt. Daarin worden ontwikkelingsdoelen benoemd die tweemaal jaarlijks met de talentvolle meiden worden geëvalueerd.

Afgelopen seizoenen zijn al diverse talentvolle meiden van Trekvogels gescout door de KNVB. Hopelijk zullen nog vele talentvolle meiden volgen.