Lid worden van v.v. Trekvogels

Nec

De jeugd van  Trekvogels

Waarom voetballen bij de jeugd van Trekvogels? Omdat je bij de jeugd van Trekvogels een technisch begaafde voetballer wordt. Naast het voetbalplezier ligt bij Trekvogels de nadruk op de individuele opleiding van spelers waarbij het doel is de jeugdspelers allerlei voetbaltechnieken te leren. Alle spelers, ook de minder begaafden, kunnen deze technieken leren. We beginnen daarmee al bij de jongste jeugd. Door de grote progressie die veel spelers daardoor laten zien, speelt de jeugd van Trekvogels al jaren op hoog niveau. De selectieteams trainen minimaal tweemaal per week onder leiding van gediplomeerde trainers. De overige teams trainen ten minste éénmaal, maar vaak ook tweemaal per week.

Ook de gezelligheid vinden we belangrijk bij Trekvogels. Zo is er jaarlijks een bosloop voor de jeugd, een Sinterklaasmiddag, een dag naar pretpark Hellendoorn, een wedstrijdbezoek aan NEC, een spelletjesavond en een kerstdiner voor de jeugd.

Onderdeel van de jeugdafdeling van Trekvogels is de ING Voetbalacademie. Vanaf 1 oktober 2015 werkt de ING Voetbalacademie Trekvogels samen met de Voetbalacademie NEC.  Trekvogels is de enige Nijmeegse voetbalclub die zo'n samenwerkingsverband heeft met NEC. Binnen deze samenwerking zal de Voetbalacademie NEC aan Trekvogels voetbaltechnische ondersteuning bieden. Zo volgen jeugdselectietrainers van Trekvogels Masterclasses bij de Voetbalacademie van NEC. Verder bestaat de mogelijkheid voor jeugdtrainers van Trekvogels om daar stage te lopen. Verder biedt NEC ook ondersteuning op het gebied van organisatie en talentherkenning. Op deze manier zal een eventuele overstap van een jeugdspeler van Trekvogels naar NEC worden vergemakkelijkt. Trekvogels zal NEC informeren over haar getalenteerde jeugdspelers. Door de samenwerking zullen jeugdspelers van Trekvogels sneller doorstromen naar NEC. Elk jaar maakt een aantal jeugdspelers van Trekvogels de overstap naar NEC.

De ING Voetbalacademie Trekvogels verzorgt voor alle O7 t/m O13 jeugd van Trekvogels extra trainingen op vrijdagavond. Deelname daaraan is gratis. Bij deze trainingen staat naast het plezier de ontwikkeling van de voetbaltechniek voorop, geheel in de sfeer van Wiel Coerver. Ook worden alle jeugdtrainers van Trekvogels uitgenodigd voor deze trainingen, zodat ook zij kennismaken met deze techniektrainingen.

Onderdeel van de ING Voetbalacademie is de Trekvogels keepersschool. De keepersschool verzorgt wekelijks keeperstraining voor alle selectie-keepers.  Daarnaast worden de jeugdkeepers tijdens wedstrijden gevolgd. Verder verzorgt de keepersschool onder leiding van Richard Grooff tijdens de Voetbalacademie-trainingen op vrijdagavond keeperstraining voor de O7 t/m O13 keepers. 

Wat doet de ING Voetbalacademie nog meer? We hebben een fantastisch website (www.vavvtrekvogels.nl ) waarop onder meer voetbalbewegingen zijn te zien die we oefenen op de trainingen. Daarnaast hebben we een Handboek Techniektraining uitgegeven. Verder worden aan alle jeugdselectiespelers een uitgaanspak, poloshirt en voetbaltas ter beschikking gesteld. De spelers van de O19, O17, O15, O13 en O11 krijgen daarnaast ook een trainingssweater en trainingshirt.

In de voorjaarsvakantie worden de Erima-voetbaldagen georganiseerd. Daarbij worden gedurende drie dagen trainingen verzorgd voor O7 t/m O13 spelers van verschillende clubs. Tussen de middag wordt er dan geluncht in het clubhuis.

Ook zorgt de ING Voetbalacademie ervoor dat jeugdselectieteams jaarlijks meedoen aan fantastische meerdaagse toernooien in binnen- en buitenland. De O11 en O9 selectieteams gaan al jaren drie dagen naar Friesland om deel te nemen aan een internationaal tweedaags toernooi bij vv Nieuweschoot Heerenveen. Deze jeugdteams overnachten dan in een kampeerboerderij op het Friese platteland. Ook zorgt de ING Voetbalacademie ervoor dat de O11 jaarlijks meespeelt op toernooien bij PSV en NEC. Voor de hogere selectieteams organiseren wij al jaren verschillende meerdaagse reisjes naar het buitenland voor een mooi voetbaltoernooi. 

Verder organiseert de ING Voetbalacademie in de kerstvakantie een vier-tegen-vier-toernooi om de Leo Noordermeercup. Het seizoen sluiten we af met een onderling toernooi om de Arold Simonscup en een barbecue voor alle spelers, ouders, betrokkenen en sponsors.

Kortom, kom voetballen bij de jeugd van Trekvogels. Daartoe kun je het    inschrijfformulier    dat je op deze website aantreft, uitprinten, invullen en opsturen naar onze ledenadministrateur (adres op formulier). Je kunt het formulier ook digitaal invullen en mailen naar de ledenadministrateur (noordermeer.leo@gmail.com    ).

Wil je in aanmerking komen voor een jeugdselectieteam van Trekvogels, dan bestaat de mogelijkheid voor stage trainingen. Meld je dan aan via Ferry van Merrienboer: info@vavvtrekvogels.nl

 

 

Foto eten 2

7

ntk4