Voetbalacademie v.v. Trekvogels gaat samenwerken met Rene Meulensteen.

Datum: 16-08-2012

18 oktober 2012 bij v.v. Trekvogels

In 2012 wordt voor de 6de maal het Nederlandse Techniekkampioenschappen voetbal georganiseerd, het grootste voetbalevenement ter wereld!
Dit jaar verwachten wij 8.000 kinderen bij 120 deelnemende voetbalclubs.


Wat is de filosofie?
Het basisprincipe ligt in de Moves&Skills zoals René Meulensteen (assistent-trainer van Alex Ferguson) deze aanleert bij de selectiespelers van Manchester United.  Wij zijn van mening dat kinderen veel meer met een voetbal moeten doen dan 'direct afspelen'. Bij ons moeten ze de bal als een instrument gebruiken om de voetbalwereld (het speelveld) te verkennen en zo hun eigen voetbalgrenzen te ontdekken.

Voor wie is het bedoeld?  
Voetballers in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar krijgen de techniektraining, een voetbal, een voetbalshirt, een verzorgde lunch, een diploma, een voetbalmagazine GOAL! én voor iedere deelnemer een speciale bij v Moves&Skills-medaille.
Wellicht zal ook de media aandacht schenken aan dit fantastisch en groots opgezette voetbal-evenement. (o.a. TROS-Zappsport, zie editie NTK 2009)
Deze hele dag kost 40 euro per deelnemer inclusief alle genoemde extra's.


Waar en wanneer worden de Techniek Kampioenschappen gehouden?
De Nederlandse Techniek Kampioenschappen voetbal word het gehele jaar door georganiseerd bij zo'n 120 clubs, verspreidt door geheel Nederland.
De finaledag voor de locatiewinnaars wordt gehouden op zondag 28 oktober 2012 op het Nationale Sportcentrum Papendal te Arnhem.


Wat gaan de deelnemers op deze dag doen?
In de ochtend worden de kinderen in kleine groepjes verdeeld van maximaal 12 kinderen. Onder begeleiding van de eigen clubtrainers (die door een techniektrainer van de René Meulensteen Academy speciaal hiervoor zijn opgeleid) gaan ze trainen op voetbaltechniek in Moves & Skills oefen- en spelvormen.
Na een goede lunch gaan we in de middag beginnen met Moves & Skills oefen- en wedstrijdvormen waarbij uitsluitend zal worden gelet op de techniek.
Maar het belangrijkste is dat alle kinderen meedoen en zij de Moves & Skills gaan aanleren. Elke voetballer(-ster) is welkom en niet alleen maar de 'goeie'. Dus iedereen is een "winnaar".
Iedereen op deze dag leeft als een 'kampioen',  traint als een 'kampioen' en speelt als een 'kampioen'.

De deelnemende club verdient er ook aan                                                              

De clubs die het NTK 2012 willen ontvangen belonen wij met een gratis opleiding voor de trainers van de club waarbij de 1ste lijns visie van René Meulensteen zowel in theorie als in de praktijk gegeven wordt. Als naslagwerk krijgen ze een DVD mee waar alles op staat.  De trainers die op het veld staan worden tevens voorzien van een mooie herkenbare sweater.                                                                Zo hopen wij gezamenlijk een mooi evenement neer te zetten wat voor alle partijen (kinderen, club en organisatie) een feestje mag zijn.                                                                             

De uiteindelijke winnaars
Op de landelijk finaledag zal René Meulensteen met collega's van Manchester United aanwezig zijn om de prijzen aan de winnaars uit te reiken. De uiteindelijke landelijke winnaars bezoeken als hoofdprijs twee dagen de grootste voetbalclub van de wereld, Manchester United!! Daar brengen ze een bezoek aan de Hall of Fame en.... gaan ze naar de Fanshop van 'the Theater of Dreams'. (onder voorbehoud) Natuurlijk gaan ze naar Old Trafford voor het bekijken van een wedstrijd uit de Premiership.                                                                                                                                                                                                                        
Voor opgave voor het NTK 2012, alle deelnemendse clubs en haar locaties met data en verdere informatie kijk op: www.moves-skills.nl of www.sportpartners.nl