Jeugdzaalvoetbalcompetitie

Datum: 12-04-2016

De KNVB wil in het nieuwe seizoen starten met een jeugdzaalvoetbalcompetitie.

De KNVB wil in het nieuwe seizoen starten met een jeugdzaalvoetbalcompetitie. Omdat bij Trekvogels het aanleren van voetbaltechnische vaardigheden voorop staat, zal Trekvogels bij het opzetten van het jeugdzaalvoetbal in Nijmegen een voortrekkersrol gaan vervullen. Zie het bericht op de site van Het Gelders Voetbal

 

De bedoeling is dat per leeftijdscategorie zes teams/clubs deelnemen. Het zaalvoetbal is in aanvulling op het veldvoetbal. Naast de twee veldtrainingen per week, wordt er dan op één avond in de zaal gevoetbald. De zaalwedstrijden worden op een vast tijdstip in een vaste zaal gespeeld. Bijv voor E-pupillen op dinsdag van 17 tot 19 uur. Zowel in de najaars- als voorjaarscompetitie zal op tien avonden worden gespeeld. Kosten per speler bedragen zo'n € 4 tot € 5 per avond. Dit zijn kosten voor de zaalhuur.

 

Wij denken binnen Trekvogels erover om per leeftijdscategorie twee teams te laten meedoen, waarvan één team bestaat uit selectiespelers en één team uit niet-selectiespelers. Met welke leeftijdscategorie we starten vanuit Trekvogels, zal afhangen van de belangstelling bij de spelers. Verder zal vanuit Trekvogels bij andere Nijmeegse clubs gevraagd worden om deel te nemen aan de jeugdzaalvoetbalcompetitie.